Güneş enerji sistemleri, güneş ışığını elektrik enerjisine dönüştüren fotovoltaik (PV) paneller kullanır. Bu paneller güneş ışığını emerek doğru akım (DC) elektrik üretir, daha sonra inverter yardımıyla bu enerji ev veya iş yerlerinde kullanılabilir alternatif akıma (AC) çevrilir.
Günel enerji sistemi montajı hakkında detaylı bilgiye Güneş Enerji Sistemi Montajı sayfamızdan bilgi alabilirsiniz.
Evet, güneş panelleri bulutlu havalarda da çalışır, ancak üretim kapasiteleri güneşli günlere kıyasla daha düşük olur. Güneş ışığının herhangi bir kısmı panellere ulaştığında, enerji üretimi devam eder, ancak tam verim güneşli günlerde alınır.
Tasarruf miktarı, kurulan sistemin büyüklüğüne, enerji tüketiminize ve bulunduğunuz bölgedeki güneşlenme süresine bağlıdır. Güneş enerjisi sistemi, genellikle elektrik faturalarınızı %50-90 oranında düşürebilir.
Güneş panelleri genellikle 25-30 yıl arasında ömür sunar. İyi bakım yapıldığında bu süre daha da uzayabilir. İnverter gibi diğer bileşenler 10-15 yıl arasında değişim gerektirebilir.
Hayır, güneş enerji sistemleri genellikle az bakım gerektirir. Panellerin yılda birkaç kez temizlenmesi ve sistemin genel kontrolü yeterli olur. Panellerin verimli çalışması için, üzerlerinin temiz tutulması önemlidir.
GES bakım hakkında detaylı bilgiye Güneş Enerji Sistemi Bakım ve Onarım sayfamıza bakabilir, uzman ekibimizden oluşan bakım hizmetimizden faydalanmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Çoğu evde güneş enerjisi sistemi kurulabilir, ancak en iyi sonuçlar için çatının güneş ışığını doğrudan alması gerekir. Gölge almayan bir alana sahip olmak, sistemin verimliliğini artırır. Evinizin uygun olup olmadığını bir uzmana danışarak öğrenebilirsiniz.
Daha fazla bilgi için Güneş Enerji Sistemi Projelendirme sayfamıza bakabilir, uzman ekibimizden bu konuda destek almak için bize ulaşabilirsiniz.
Sistemin büyüklüğüne bağlı olarak, güneş enerjisi sistemi kurulumları genellikle birkaç gün içinde tamamlanır. Ön hazırlıklar, proje planlama ve izin süreçleri birkaç hafta sürebilir.
Evet, bazı bölgelerde ürettiğiniz fazla elektriği şebekeye satabilir ve elektrik şirketlerinden geri ödeme alabilirsiniz. Bu uygulama “net metering” olarak bilinir ve yerel düzenlemelere bağlı olarak değişir.
Güneş enerji sistemleri kış aylarında da çalışır. Güneş ışığının açısı daha düşük olsa da, enerji üretimi devam eder. Paneller, düşük sıcaklıklarda da etkili çalışır; ancak kışın günlerin daha kısa olması nedeniyle üretim az olabilir.
Detaylar için Enerji Verimliliği Danışmanlığı sayfamıza göz atabilirsiniz.
Güneş enerjisi, fosil yakıtlardan farklı olarak karbon emisyonu üretmez. Bu sayede hava kirliliğini azaltır ve iklim değişikliği ile mücadeleye katkı sağlar. Yenilenebilir bir enerji kaynağı olması, çevresel sürdürülebilirliği destekler.
Detaylar için Enerji Verimliliği Danışmanlığı sayfamıza göz atabilirsiniz.